Kardiologjia

Kardiologjia merret me sëmundjet kardiovaskulare. Ajo kryen diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve si arresti kardiak, insuficienca kardiake, çrregullime të ritmit të zemrës, tensioni i gjakut.

Kardiologjia

Kardiologjia merret me sëmundjet kardiovaskulare. Ajo kryen diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve si arresti kardiak, insuficienca kardiake, çrregullime të ritmit të zemrës, tensioni i gjakut. Kardiologjia gjithashtu mund të përdorë metoda të tilla si angiografia dhe kirurgji në rastet kur trajtimet me medikamente janë të pamjaftueshme.

Sëmundjet me interes në kardiologji janë si më poshtë:

 • Sëmundjet ishemike të zemrës,
 • Ateroskleroza,
 • Hipertensioni
 • Sindroma koronare akute,
 • Pamjaftueshmëria e aortës,
 • Mjaftueshmëria dhe pamjaftueshmëria e valvulës mitrale,
 • Mjaftueshmëria dhe pamjaftueshmëria e aortës,
 • Arrest kardiak miokardial,
 • Insuficienca pulmonare dhe stenoza,
 • Stenoza triskuspidale,
 • Sëmundjet endokrine,
 • Kardiomiopatia,
 • Efuzioni perikardial,
 • Tamponadë Perikardial,
 • Tumoret kardiake dhe parësore,
 • Aritmitë dhe arrest kardiak,
 • Miksoma atriale,
 • Fibrilacion atrial,

Trajtime të ngjashme