Kirurgjia e mbipeshës (obezitetit)

Kirurgjia e obezitetit aplikohet për njerëzit që përpiqen të humbin peshë përmes mjekimeve, stërvitjes dhe dietës, por dështojnë. Prandaj, është e nevojshme që individët të kenë bërë përpjekje për të humbur peshë përpara se t’i drejtohen këtyre operacioneve.

Kirurgjia e mbipeshës (obezitetit)

Kirurgjia e obezitetit mund të kryhet për pacientët me indeks të masës trupore mbi 40-50. Përveç kësaj, preferohet të largohen sëmundjet si diabeti, trigliceridet, sindroma e apneas së gjumit, sëmundjet e zemrës, yndyra e mëlçisë për shkak të peshës së tepërt.

Operacionet e kryera në kuadër të kirurgjisë së obezitetit janë;

  • Balon gastrik
  • Botoksi i stomakut
  • Stomaku tub
  • By pass gastrik
  • Ndërprerës duodenal
  • Mini by pass gastrik

Trajtime të ngjashme