Endokrinologjia

Endokrinologjia është një degë e mjekësisë që mbulon sëmundjet që lidhen me sistemin endokrin në trup.

Endokrinologjia

Endokrinologjia është një degë e mjekësisë që mbulon sëmundjet që lidhen me sistemin endokrin në trup. Sistemi endokrin shprehet si një sistem i formuar nga gjëndrat endokrine. Siguron ruajtjen e ekuilibrit në trupin që dëshiron të përshtatet me ndryshimet që ndodhin në mjedisin e jashtëm. Në këtë pikë, endokrinologjia është e interesuar edhe për sistemet e punës së gjëndrave endokrine dhe hormonet e prodhuara në këtë sistem.

Endokrinologjia merret me sëmundje të tilla si diabeti, çrregullimi metabolik, çrregullimet e hipofizës, tiroideve, gjëndrës mbiveshkore, mungesës së hormoneve të vezorëve dhe testikujve, sëmundjet metabolike të kockave.

Trajtime të ngjashme