Gastroenterologjia

Gastroenterologjia është një degë informacioni që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të organeve në rajone të shprehura si trakti tretës.

Gastroenterologjia

Gastroenterologjia është një degë informacioni që merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të organeve në rajone të shprehura si trakti tretës. Rajonet në fjalë janë; ezofagu, zorra e hollë dhe e trashë, zona e anusit, fshikëza e tëmthit dhe kanali, mëlçia, pankreasi dhe muri i stomakut. Me fjalë të tjera, të gjitha organet e mbetura me përjashtim të veshkave janë në interes të gastroenterologjisë. Kjo degë e shkencës përdoret për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve që ndodhin në këto organe.