Gastroskopia

Gastroskopia është një metodë që i referohet ekzaminimit të stomakut. Gastroskopia, një metodë endoskopike, i referohet lëshimit të një tubi të hollë dhe të gjatë me dritë dhe sistem kamerash në stomak.

Gastroskopia

Gastroskopia është një metodë që i referohet ekzaminimit të stomakut. Gastroskopia, një metodë endoskopike, i referohet lëshimit të një tubi të hollë dhe të gjatë me dritë dhe sistem kamerash në stomak. Kjo metodë, e cila ekzaminon ezofagun, zorrën e hollë dhe stomakun nëpërmjet gojës, është një metodë endoskopike e preferuar shpesh.

Këto ekzaminime bëjnë që strukturat e brendshme të organeve të duken qartë deri në detaje. Biopsia merret për ekzaminim nga një zonë e dyshimtë. Mund të ndodhin disa formacione të quajtura polipe. Në këtë pikë, kjo pjesë mund të pritet. Gjakderdhja mund të trajtohet, mund të vendoset stenti gastrik dhe mund të zgjerohet stenoza që shfaqet. Me fjalë të tjera, mund të themi se kjo metodë përdoret si për qëllime diagnostikimi ashtu edhe për trajtim. Gastroskopia kërkon të mos hahet asgjë të paktën 6 orë përpara trajtimit.

Kur duhet aplikuar gastroskopia?

Kjo procedurë përdoret në rast ankesash të tilla si gëlltitje e dhimbshme, vështirësi në gëlltitje, dhimbje stomaku, ngulfatje gjatë gëlltitjes, gromësirë ​​e tepërt, humbje peshe pa shkak, të vjella, të përziera, dyshime për gjakderdhje, mungesë hekuri, erë e keqe, mungesë e vitaminës B12. Kjo procedurë kryhet gjatë anestezisë së përgjithshme të pacientit. Kjo e bën punën e mjekut më të lehtë dhe e bën pacientin rehat. Përndryshe, mund të shfaqen vështirësi të ndryshme.

Çfarë duhet pasur parasysh gjatë procedurës së gastroskopisë?

Individët që do t'i nënshtrohen gastroskopisë duhet të konsumojnë ushqim midis 6 dhe 8 orë para procedurës. Individët nuk duhet të konsumojnë ushqim në asnjë mënyrë, përfshirë ujin. Individët që përdorin hollues gjaku si aspirina duhet ta raportojnë këtë gjendje te mjeku më herët dhe të ndalojnë përdorimin e barit nëse është e nevojshme.

Me anestezinë e aplikuar gjatë procedurës, pacientët kanë një përgjumje të lehtë. Individëve nuk lejohen të drejtojnë makinë deri në 12 orë pas përfundimit të procedurës. Pacientët duhet të pushojnë për 12 orë pas daljes nga spitali. Gjithashtu duhet të shmangen të gjitha proceset që kërkojnë aktivitet fizik. Pas gastroskopisë, pacientët mund të kenë dhimbje në fyt për disa ditë. Ju mund të kërkoni qetësues nga mjeku juaj për këto dhimbje.