Kirurgjia e tumorit të mushkërive

Kirurgjia e tumorit të mushkërive është një trajtim për kancerin e mushkërive, që është një lloj i zakonshëm i kancerit.

Kirurgjia e tumorit të mushkërive

Kirurgjia e tumorit të mushkërive është një trajtim për kancerin e mushkërive, që është një lloj i zakonshëm i kancerit. Është e mundur të shpëtoni nga problemi i kancerit falë këtij aplikacioni kirurgjik, i cili ndikon pozitivisht në jetën e njeriut duke siguruar rezultate të suksesshme.

Çfarë është Kanceri i Mushkërive?

Kanceri në mushkëri nënkupton që qelizat shumohen në mënyrë të pakontrolluar si rezultat i diferencimit në formë dhe sjellje. Kanceri, i cili dëmton funksionet e qelizave të shëndetshme dhe shkakton një riprodhim jo të shëndetshëm, çon në parandalimin e funksioneve jetësore. Prandaj, efekti negativ i kancerit të mushkërive në jetën e njeriut është shumë serioz.

Trajtimi i Tumorit të Mushkërive me Kirurgji

Ka të ngjarë të ndodhin ndryshime në rajonet ku shfaqet tumori në mushkëri. Nëse zona, ku është formuar tumori është formuar në një nga pjesët bazë të mushkërive, është e mundur që të hiqet pjesa me një aplikim të quajtur lobektomi. Mundësia e një aplikimi të tillë është një mundësi shumë e rëndësishme që pacienti të shërohet.

Nëse tumori mbështillet rreth gjithë mushkërisë, ajo duhet të hiqet plotësisht. Në kuadër të aplikacionit të quajtur pnemonektomia, kryhen procedura për të siguruar një jetë më të shëndetshme për pacientin. Nëse tumori përcaktohet në pjesën pulmonare dhe kanalin e frymëmarrjes në pjesën meditaziane, pacientit i shpëtohet jeta me ndërhyrje kirurgjikale duke i hequr pjesët përkatëse.

A ka rreziqe të kirurgjisë së tumorit të mushkërive?

Për të përmirësuar tumoret e përcaktuara në zonën e kraharorit, operacioni kryhet nga pika ndërmjet brinjëve të 5-të dhe të 6-të. Ai synon të heqë tumorin duke arritur në mushkëri të pacientit me një prerje midis 15 dhe 20 cm.

Është e nevojshme të përmendet se operacioni i tumorit të mushkërive është shumë i rrezikshëm për faktin se mushkëria ndodhet në një zonë shumë të ndjeshme. Megjithatë, varësisht se çfarë do të jetë aplikimi, është e mundur që shkalla e rrezikut të ulet. Edhe pse kimioterapia konsiderohet një opsion më pak i rrezikshëm krahasuar me kirurgjinë, mund të