Kirurgjia Robotike e Prostatës Da Vinci

Me teknikën e sistemit robotik Da Vinci, prostatektomia radikale është heqja e plotë e gjëndrës së prostatës dhe disa prej indeve përreth tek pacientët e prekur nga patologjia malinje e tumorit. Mund të thuhet se kjo është procedura më e avancuar, teknike dhe më e saktë kirurgjikale minimalisht invazive e përdorur aktualisht në fushën e kirurgjisë urologjike për të kryer këtë procedurë..

Kirurgjia Robotike e Prostatës Da Vinci

Prostata është një gjëndër e veçantë e aparatit urogjenital mashkullor, përgjegjëse për prodhimin e një lëngu që lehtëson funksionin riprodhues të spermës. Kjo gjëndër ndodhet pak poshtë fshikëzës, përpara rektumit dhe kryqëzohet me uretrën. Kanceri i prostatës është ndër llojet më të zakonshme të kancerit, veçanërisht te meshkujt pas moshës 65-vjeçare.

Kirurgjia e kancerit të prostatës (prostatektomia radikale) konsiderohet një operacion shumë kompleks. Fakti që mund të kryhet duke përdorur teknologjinë robotike sjell shumë përparësi si gjatë fazës së aplikimit ashtu edhe në procesin kirurgjik.

Përparësitë e Protastektomisë Robotike Da Vinçi

Përparësitë e këtij operacioni janë përgjithësisht si më poshtë:

 • Saktësi dhe gamë më e madhe e lëvizjes
 • Eliminimi i dridhjeve fiziologjike.
 • Vizualizimi i vërtetë 3D i zonës operative.
 • Qasje më e madhe në plane të thella anatomike.
 • Më shumë radikalizëm në heqjen e tumorit.
 • Reduktimi i gjasave për gabime.
 • Është më pak e dhimbshme pas operacionit.
 • Rrezik më i ulët i komplikimeve.
 • Ulja e rrezikut të infeksionit.
 • Shenja shume te vogla të operacionit (permiresim estetik).
 • Reduktimi i efekteve anësore (inkontinencë - impotencë)
 • Qëndrim më i shkurtër në spital.
 • Rrezik më i ulët i gjakderdhjes (më pak transfuzion)
 • Procesi më i shkurtër i rikuperimit.
 • Pjesëmarrje e shpejtë në aktivitetin normal të përditshëm.

Heqja e Prostatës me Robotikë Da-Vinci

Roboti Da-Vinci X konsiderohet instrumenti kirurgjik më i sofistikuar dhe i avancuar i teknologjisë së lartë në botë sot. Është një platformë e madhe robotike e krijuar dhe projektuar për të zgjeruar dhe përmirësuar aftësitë e kirurgut. Ai i lejon mjekut të kryejë një operacion me një shkallë të konsiderueshme ndjeshmërie. Ai gjithashtu lejon që të kryhen procedura komplekse kirurgjikale përmes një pushtimi minimal deri në një farë mase.